JAk zacząć grać na globie?

Masz problem z WoW'em, a może z questem? Kto pyta nie błądzi, więc spytaj i Ty, a uzyskasz odpowiedź na nurtujące Cię pytania.

JAk zacząć grać na globie?

Postprzez Paragon16 20 Sty 2009 20:06

Bardzo chciałbym grać na globie ale nic na ten temat nie wiem wiec postanowiłem założyć nowy post chyba jeden ze stu podobnych.

OK czy morze ktoś udzielić mi odpowiedzi na te pytania:
1. Zakładając nowe konto na oficjalnej stronie muszę wybrać środek opłacania za grę oraz wybrać czy będę grał tylko w wow czy może też w wow wraz z dodatkami?. Jeśli tak to co jest według was najlepsze?
2. Gra daje określony czas zabawy za darmo jak mam to zrobić żeby z tego skorzystać? Jeśli w pudełku znalazłem klucz do wersji 10-dniowej mogę na tym cd-key stworzyć nowe konto? Jak zrobić potem żeby uzyskać kolejny miesiąc za darmo?
3. Jaki serwer wybrać i kiedy się go wybiera czy realm sam się zmienia czy manualnie muszę wykonać w nim zmiany zastanawiam się nad Burning Legion uważacie że to dobry serwer. Oczywiście szukam serwera PvP ale takiego gdzie można walczyć tylko i wyłącznie z wrogą frakcją a z frakcją w której jestem poprzez opcję Duel. Serwer musi posiadać dużo ludzi oraz wiele Polaków ale żeby nie było kolejek przy logowaniu się.
4. Jeśli zrobię pierwszą postać w Hordzie na serwerze PvP to czy mogę potem zrobić kolejna w przymierzu?
5. Jeśli dany serwer nie będzie mi się podobał mogę wybrać inny bez dodatkowych opłat abonamentowy ( mógłby ktoś wytłumaczyć jak dokładnie taka opcja się odbywa)
POZDRAWIAM oraz z góry dziękuje za odpowiedzi i przepraszam za noobskie pytania ale każdy kiedyś zaczynał.
Image
Image
Awatar użytkownika
Paragon16
Legenda

Re: JAk zacząć grać na globie?

Postprzez Morthal 20 Sty 2009 20:41

Paragon16 napisał(a):1. Zakładając nowe konto na oficjalnej stronie muszę wybrać środek opłacania za grę oraz wybrać czy będę grał tylko w wow czy może też w wow wraz z dodatkami?. Jeśli tak to co jest według was najlepsze?

To chyba dotyczy wtedy, jeżeli dopiero będziesz miał płacić za grę. Wybierz samo "WoW" a jak dokupisz dodatki to później dodasz ich CD-keye. Chyba, że płacisz kartą kredytową, wtedy możesz mieć wszystko od razu z głowy i możesz wybrać wraz z dodatkami.
2. Gra daje określony czas zabawy za darmo jak mam to zrobić żeby z tego skorzystać? Jeśli w pudełku znalazłem klucz do wersji 10-dniowej mogę na tym cd-key stworzyć nowe konto? Jak zrobić potem żeby uzyskać kolejny miesiąc za darmo?

Tak, tworzysz pierw na trialowej wersji 10 dniowej konto. Później upgrejdując je kluczem z pełnej wersji WoW dostajesz kolejne 30 dni. Następne już muszą być opłacone kartą kredytową lub pre-paidem. O ile się nie mylę potem do pełnego konta WoW możesz dodać trial Burning Crusade, żeby dostać kolejne 10 dni za darmo.
3. Jaki serwer wybrać i kiedy się go wybiera czy realm sam się zmienia czy manualnie muszę wykonać w nim zmiany zastanawiam się nad Burning Legion uważacie że to dobry serwer. Oczywiście szukam serwera PvP ale takiego gdzie można walczyć tylko i wyłącznie z wrogą frakcją a z frakcją w której jestem poprzez opcję Duel. Serwer musi posiadać dużo ludzi oraz wiele Polaków ale żeby nie było kolejek przy logowaniu się.

Realm wybierasz na początku zaraz po odpaleniu gry. Możesz go zmienić później, ale Twoje postacie pozostaną na tamtym (za przeniesienie trzeba płacić). Nie ma serwerów, na których PVP jest także pośród tej samej frakcji ;) Dużo Polaków i PVP to tylko Burning Legion, o nim jest tyle samo dobrych opinii co i złych. Jednak na nim musisz liczyć się z kolejkami w godzinach popołudniowych.
5. Jeśli dany serwer nie będzie mi się podobał mogę wybrać inny bez dodatkowych opłat abonamentowy ( mógłby ktoś wytłumaczyć jak dokładnie taka opcja się odbywa)

Po prostu przy odpaleniu gry możesz wybierać realmy, na które chcesz się zalogować. Tak jak pisałem wyżej, możesz na różnych realmach tworzyć postaci, ale ich ewentualne przeniesienie jest płatne i nie zawsze możliwe. Nie płaci się tylko za tzw. migracje, o których od czasu do czasu informuje Blizz. Dotyczą one tylko zatłoczonych serwerów.
Image
Awatar użytkownika
Morthal
Legenda

Postprzez pietrex 20 Sty 2009 21:29

Pominięte pytanie:
4. Jeśli zrobię pierwszą postać w Hordzie na serwerze PvP to czy mogę potem zrobić kolejna w przymierzu?

Nie, na PvP nie. Na PvE tak.
Awatar użytkownika
pietrex
Class Leader
Miejscowość: Warszawa

Postprzez asia 31 Sty 2009 00:17

czesc ja mam takie pytanko ile kosztuje abonament miesieczny i jak to moge wykupic???
asia
Newbie

Postprzez Sylarus 31 Sty 2009 00:20

~ 50 zł kupując na Wirtus.pl (lub Gram.pl, ale to takie same ceny). Ale kupuje się za cenę 100zł 2 miesiące. Po przelewie dostajesz kod.
Image
I saw the sunset in the east
Awatar użytkownika
Sylarus
Moderator
Olgierd Łukaszewicz
Miejscowość: Roggel

Postprzez Kybernetes 31 Sty 2009 02:00

Sylarus ja kupuje 89zł za 2 miesiące :> gram.pl
Awatar użytkownika
Kybernetes
Extreme Member
Miejscowość: Poznań

Postprzez Sylarus 31 Sty 2009 03:18

Ja używam tego samego, ale pokazuje, że oba serwisy maja podobną cenę.
Image
Awatar użytkownika
Sylarus
Moderator
Olgierd Łukaszewicz

Postprzez World-of-Warcraft 03 Lut 2009 02:39

na gram.pl cena za prepaid na 60 dni to 95zl przy opcji karta online. Na wirtus jest teraz drozej.
Polski sklep online Karta World of Warcraft pre paid tanio i szybko.
World-of-Warcraft
Newbie

Postprzez Kerende 03 Lut 2009 10:22

A ja sam place kartąkredytową ^^. Tylko najgorsze jest to, że przez ostatnie miesiące Euro poszło w górę i teraz już płacę za 3 miechy 140 zł. A wcześniej 120 zł. :/ Przynajmniej nie musze czekać na pre-paidy.
"Sumienie nie powstrzymuje od grzechów,
przeszkadza tylko cieszyć się nimi."
[ Jean Cocteau ]

Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Kerende
Veteran
Miejscowość: Białystok ;]

Postprzez Sylarus 03 Lut 2009 14:20

W usługach których my korzystam tez nie ma problemu z dostawą, wpłacasz kasę (np. przelewem internetowym) i natychmiast dostajesz klucz w pliku tekstowym.
Image
Awatar użytkownika
Sylarus
Moderator
Olgierd Łukaszewicz

Postprzez Kybernetes 06 Lut 2009 00:10

Bezcenne kiedy logujesz się 15 minut przed raidem... próbujesz się zalogować :)
Awatar użytkownika
Kybernetes
Extreme Member
Miejscowość: Poznań

Postprzez Zardas 07 Lut 2009 13:09

Ale nie wszyscy maja kartę płatnicza ale dzieki karcie abonenta nie mam z tym problemu w sumie zależy też od tego kto co lubi. :lol:
World of Warcraft is so brutal and full of zasadzkas...
Awatar użytkownika
Zardas
Legenda
Miejscowość: Nowy Krępiec

Wróć do Poradnia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość