r45hnu - Shadowcraft

Miejsce na prezentowanie informacji, poradników i poglądów użytkowników forum w postaci tworzonych przez nich blogów.

r45hnu - Shadowcraft

Postprzez r45hnu 16 Lut 2010 13:13

Light'O'craft - czyli Palka ciąg dalszy.

Wita wszystkich w kolejnej odsłonie Shadowcraft. Jak się już można było domyślić z tytułu dziś mamy kolejny wpis odnośnie Paladyna. Sytuacja na "dziś" jest taka, że mój Palek-Emeryt (Retired ang. emerytowany) wszedł do Outland. Podsumowanie ostatnich leveli w Azeroth - bułka z masłem. Przejście z poziomu 50 do 58 zajęło mi dosłownie kilka godzin. Żadnych problemów po drodze (nawet kilka elitków padło - np Litch na środku miasta w EPL). Gotowy na totalną zmiannę tego samopoczucia wkroczyłem do Outland.

Ktoś mógł by zapytać dlaczego zmiana samopoczucia? Ano wynika to z moich poprzednich doświadczeń. Przejście do Outland zawsze było bardzo bolesne i levele 58 - 59 zwięczone były niejedną śmiercią spowodowaną osaczeniem przez 3 przeciwników :(. Jakże ogromne było moje zaskoczenie gdy wszedłem do Outland jako Ret Paladyn i .... to był ciąg dalszy rzeźni niewiniątek. Nie wiem czym to jest spowodowane, podobno Blizzard w kilku ostatnich patchach sporo ułatwił no a Palek jest straaaaaasznie mocny w levelowaniu (powiem szczerze, że wg mnie jest najmocniejszą ze wszystkich klas jakie do tej pory levelowałem). W każdym bądź razie nie miałem najmniejszych problemów, żeby wykonać już około połowy questów w Hellfire Pen. nawet z samodzielnym zabiciem elitka w jaskini na poziomie 60-tym. Cruel Intentions niestety nie uda mi się raczej zrobić samodzielnie. No cóż, ten jeden quest to się jakoś zrobi w grupie.

Mam też już pierwsze doświadczenia odnośnie nowego Dungeon Finder-a. Jest na prawdę świetny! Spędziłem chwilkę kompletując trochę sprzętu do leczenia i zawsze szukam grupy jako DPS / Healer. Co śmieszne jak na razie nie dało to mi szans na DPS-owanie :D. Jeśli chodzi o leczenie jako Retri, to wygląda ono bardzo dobrze. Niestety w Ramparts pojawiają się mobki które mają efekt "Mortal Strike" no i wtedy już bardzo mocno czuć ten 2 i pół sekundowy czas potrzebny na duży heal, który wtedy wcale tak dużo nie daje. Jeśli chodzi o manę, to dzięki "Judgements of the Wise" jest ona praktycznie nieskończona co powoduje sytuajcę w której całą wodę możemy wyrzucić :D. Podsumowując moje przygody - udało mi się zrobić kilka razy Ramparts oraz 1 raz Blood Funrance. Oczywiście lecząc jako Retri należy spodziewać się komentarzy "wszystko-wiedzących-noob-ów", którzy będą chcieli Ci wmówić że Retri nie będzie wstanie leczyć. No cóż, ja się osobiście tym nie przejmuję i brnę dalej, bo wg mnie wcale nie jest źle :D Jak odłożę trochę złotka to zrobię dual spec-a na Holy, ale wg mnie na chwilę obecną nie jest to wcale konieczne.

Z pozostałych rzeczy, widze coraz więcej kontrowersji dzięki add-onowi Gear Score. No cóż, wymyślił to jakiś człowiek może i do całkiem niezłych celów, ale wg mnie korzystają z tego przede wszystkim idioci. Są to osoby tego samego pokroju co Ci którzy mówią że nie mogę ich leczyć jako Ret.
Zawsze rozbawia mnie do łez kiedy widzę, ze ktoś zbiera grupę do ToC, ale ma wymagania na gear wejściowy daje na poziomie ICC. Jest to chore i zawsze mnie zastanawia - po jaką cholerę ktokolwiek chciałby dołączyć do takiego rajdu?
Wg mnie jest na to tylko jedna rada - samemu zorganizować grupę. Nie jest to wcale takie trudne, choć na poczatku może być stresujące.
Gear Score tak na prawdę o niczym nie świadczy. Następnym razem kiedy będziecie chcieli uwzględnić GS w swojej informacji o wymaganiach pomyślcie ilu widzieliście osobników, którzy pomimo dobrego albo bardzo dobrego gearu radzili sobie bardzo marnie. A ilu było takich, którzy pomimo teoretycznie słabego sprzętu wcale nie odstawali od grupy, a dodatkowo byli na prawdę użyteczni.
Wg mnie achievement-y mówią dużo więcej o umiejętnościach niż Gear Score. Jak widze osobę, która ma np Dedicated Few z Naxx i zrobiła go w czasach gdy nie było jeszcze Ulduar, to wiem, że taka osoba potrafi wycisnać ze swojej klasy prawie wszystko. Wszyscy zapominają, ze gear może zdobyć każdy kto ma choć trochę chęci i czasu do zmarnowania, ale inteligencji, spostrzegawczości oraz szybkości reakcji nie jest już tak łatwo zmienić.

To koniec na dziś. Trzymajcie się ciepło, bo śniegi za oknem obfite :D
Awatar użytkownika
r45hnu
Class Leader

r45hnu - Shadowcraft

Postprzez r45hnu 19 Lut 2010 16:49

Shadowcraft strikes back

Witam wszystkich w kolejnej odsłonie shadowcraft. Zgodnie z ostatnimi trędami w mojej grze dziś kontynuowany bedzie temat Paladyna, choć możecie liczyć też na domieszkę Rogue-ostwa.

Gdzie na dzień dzisiejszy jest mój palek? Ano właśnie zakończył robienie wszystkich questów w Hellfire i będzie się przenosił do Zangramarsh. Co ciekawe po raz pierwszy w historii zakończyłem Hellfire z tak wysokim levelem - jestem obecnie na 64-tym! Było to możliwe przede wszystkim dzięki temu, że korzystam z nowego dungeon findera. Jest to niesamowita zabawka, która pozwala healer-owi (a jak wiecie z poprzednich wpisów mój palek specjalizuje się w leczeniu jako Ret :D) na praktycznie natychmiastowe znalezienie grupy (podejrzewam, że sytuacja jest identyczna dla Tanków). DPS-iarze maja gorzej, gdyż w ich przypadku czas oczekiwania na grupę to ok 15 minut.

Ostatnio też zauważyłem szelenie denerwujący problem, który wg mnie jest wielką skazą na logo Blizzarda - komunikat "Additional Instances cannot be launched". Strasznie głupi komunikat informujący, że właśnie Blizzard dobił do jakiegoś tam przez siebie ustalonego limitu. Wg mnie taka sytuacja jest nie do pomyślenia w przypadku firmy, która może pochawlić się takim przychodem jak Blizzard. W obecnej chwili nie jest to aż tak denerwujące (jak nie da rady wejść to zawsze mogę zająć się levelowanie), ale jak sobie pomyślę, że osoby które są nastawione na PvE, nie mają zbyt dużo czasu, ale starają się jak mogą zdobyć dodatkowe emblematy, to aż mi się robi żal. No cóż, mam jedynie nadzieję, że Blizzard zrobi coś z tym problemem zanim dobiję do 80-ki (i nie chodzi mi tu bynajmniej o wiek ;-)

Zastanawiam się też nad postepami mojego Palka i patrząc na to jak szybko zdobywa kolejne levele (pewnie dzięki naramiennikom) to mam nadzieję w połowie tellokar zakończyć moją przygodę z Outland i ropocząć walkę w Howling Fjord w Northrend. Co z tego wyjdzie, zobaczymy. Odpowiedź powinna pojawić się na horyzoncie w przyszłym tygodniu (ostatnio sporo wolnego czasu zajmują mi Borderlands oraz Mass Effect więc levelowanie nie jest tak szybkie).

W ostatnim czasie powoli przekonuję się też do mojego rogue-a i sądzę, że już w niedługim czasie powrócę znów na drogę high-end PvP. Wybrałem już build i ciekaw jestem jak się sprawdzi w akcji. Zamierzam pobawić się z nowymi truciznami. Postanowiłem wyrzucić eviscrate prawie całkowicie z rotacji i używać go jedynie w sytuacjach kiedy użycie Envenom jest niemożliwe. Co z tego wyjdzie zobaczymy, ale sądzę iż może być całkiem zabawnie. Wyniki przedstawię w przyszłym tygodniu.

Aha, specjalnie dla wszystkich czytelników naszego forum - mam do rozdania 2 zaproszenia do closed beta gry Heroes of Newerth. Jeśli chcecie otrzymać wspomiane zaproszenie piszcie na Priva. Jedyny warunek - minimum 100 postów na forum (mam nadzieję, że dzięki temu trafią one do osób, które są stałymi gośćmi, a nie kogoś przypadkowego).

To by było na tyle. 3mcie się ciepło i do przyszłego tygodnia
Ostatnio edytowany przez r45hnu, 19 Lut 2010 19:17, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
r45hnu
Class Leader

r45hnu - Shadowcraft

Postprzez Firnomir 19 Lut 2010 18:31

"Ostatnio też zauważyłem szelenie denerwujący problem, który wg mnie jest wielką skazą na logo Blizzarda - komunikat "Additional Instances cannot be launched". Strasznie głupi komunikat informujący, że właśnie Blizzard dobił do jakiegoś tam przez siebie ustalonego limitu."

Odkąd kupiłem pre paida już tego nie zauważyłem. Wcześniej faktycznie - pojawiało się to całkiem często i, delikatnie mówiąc, irytowało.
Firnomir
Extreme Member
Miejscowość: Koszalin

Re: r45hnu - Shadowcraft

Postprzez r45hnu 19 Lut 2010 18:58

Firnomir napisał(a):"Ostatnio też zauważyłem szelenie denerwujący problem, który wg mnie jest wielką skazą na logo Blizzarda - komunikat "Additional Instances cannot be launched". Strasznie głupi komunikat informujący, że właśnie Blizzard dobił do jakiegoś tam przez siebie ustalonego limitu."

Odkąd kupiłem pre paida już tego nie zauważyłem. Wcześniej faktycznie - pojawiało się to całkiem często i, delikatnie mówiąc, irytowało.

Ja płacę kartą kredytową i nie sądzę żebyś miał jakieś plusy w wyniku zakupienia pre-paida. Może masz po prostu szczęście.
Awatar użytkownika
r45hnu
Class Leader

r45hnu - Shadowcraft

Postprzez Firnomir 19 Lut 2010 19:07

Nie, nie, nie.
Chodzi mi o to, że przedtem nie grałem przez jakieś trzy tygodnie, a jeszcze wcześniej miałem ten problem. Po wróceniu do gry, czyli kupieniu pre-paida, jak na razie go nie zauważyłem. Czyli, że czas pomógł, a nie sposób płatności.
Łopatologicznie i chronologicznie:
-dawno temu też tak miałem
-{trzy tygodnie bez grania}
-kupno pre-paida i gra, problemu nie spotykam
Firnomir
Extreme Member

Postprzez shadowwooz 19 Lut 2010 19:14

r45hnu napisał(a):Shadowcraft strikes back
Co ciekawe po raz pierwszy w historii zakończyłem Hellfire z tak wysokim levelem - jestem obecnie na 54-tym!

Coś mi umknęło?
<a> Do czego sluży Internet Exporer?
<b> Do ściągniecia innej przeglądarki.
Awatar użytkownika
shadowwooz
Legenda

r45hnu - Shadowcraft

Postprzez r45hnu 19 Lut 2010 19:16

powinno być oczywiście 64
Awatar użytkownika
r45hnu
Class Leader

r45hnu - Shadowcraft

Postprzez narciaczek 19 Lut 2010 21:26

ja mialem zawsze 63 pamietam ^^ . A ty Heirloomy masz przecież !
Image
Image
Legend Never Die..
Awatar użytkownika
narciaczek
Legenda
Miejscowość: Gdańsk

r45hnu - Shadowcraft

Postprzez pietrex 19 Lut 2010 23:22

Komunikatu tego nie widziałem już od wielu tygodni, choć w swoim czasie spotykałem go wiele razy dziennie, nawet w przypadku raidów. Potwornie irytujące, choć i tak się mocno sytuacja poprawiła.
Awatar użytkownika
pietrex
Class Leader
Miejscowość: Warszawa

r45hnu - Shadowcraft

Postprzez Tetley 07 Mar 2010 22:24

Jak tam blog? :D Dawno nie było wpisu, kiedy będzie coś o DK? :p
Serwer Chamber of Aspects
80 Blood Elf Rogue.
Awatar użytkownika
Tetley
Extreme Member
Piotr Bernacki

r45hnu - Shadowcraft

Postprzez r45hnu 19 Kwi 2010 14:49

Blog już niedługo powróci, sądzę, że jakoś w maju/czerwcu powrócę do gry przygotowując się do zabawy w Catacycism!

Nadal nie mogę się zdecydować którą klasą będę grał, ale specjalnie daję sobie więcej czasu żeby dobić jeszcze co nieco z mojej trzódki do 80-ki i w razie czego grać kimś innym niż DK czy Rogue w dodatku.

Plan mam taki aby dobić do 80-ki jeszcze 1 - 2 klasami, zaoszczędzić trochę złotka (jakieś 5 - 6k) i spokojnie czekać na rozwój wypadków w Cata.

Innym pomysłem jest zaczęcię na nowym serwerze po stronie Alliance i dobicie z czymś do 80-ki (sądzę, że najlepiej i najszybciej będzie z DK, bo pomija się wszystkie nudne momenty). Potem w dodatku ostre fundowanie złotkiem worgena i zabawa po drugiej stronie barykady.

Co z tego wyjdzie zobaczymy, jak na razie czytam zapowiedzi dotyczące klas i zmian w WoW-ie i jakoś tak słabo mi się widzi powrót. Mam nadzieję że w maju / czerwcu po tym jak zacznie się closed beta pojawi się trochę konkretów które spowodują że warto będzie wracać.

Jak na razie za dużo godzin spędzam w Heroes of Newerth ale cóż, jakoś bardziej mi się widzi wspólny start ze wszystkim (xp/gear) co godzina (tyle trwa 1 mecz) niż dostawanie bęcków od innych bo gear mam za słaby. No i chyba koncepcja WoW-a w jego obecym kształcie jakoś się we mnie wypaliła i mnie nudzi.
Awatar użytkownika
r45hnu
Class Leader

r45hnu - Shadowcraft

Postprzez Firnomir 19 Kwi 2010 17:17

"No i chyba koncepcja WoW-a w jego obecym kształcie jakoś się we mnie wypaliła i mnie nudzi."

Z ciekawości - ile już grasz?
Firnomir
Extreme Member

Postprzez r45hnu 19 Kwi 2010 22:56

Będzie ok 4 lat. Pierwsze kroki stawiałem w czasach poprzedzających originalny Naxx. Czyli już szmat czasu.
Awatar użytkownika
r45hnu
Class Leader

Poprzednia

Wróć do Blog

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość